Hlavní obsah

S atrapou samopalu hrozil dívce i policistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK

S atrapou samopalu přepadl třiatřicetiletý muž v pondělí večer v Šumperku sedmnáctiletou dívku. Chtěl peníze a cennosti. Její volání o pomoc zaslechli městští strážníci a když přišli na místo, dočkali se výhrůžek, že budou zastřeleni. O případu informovala policie ve středu.

Článek

"Byla to v podstatě hračka, ale v té tmě to nebylo poznat. Vypadala jako škorpión," sdělila Novinkám policejní mluvčí Marie Šafářová.

Muž dívce zastoupil cestu, namířil na ni zbraň a požadoval peníze, hodinky a telefon. Ta mu sdělila, že nic nemá, tak jí strhl z ruky alespoň korálkový náramek.

Pak začala volat o pomoc a na místo dorazila dvoučlenná hlídka městských strážníků. Pachatel schoval zbraň pod bundu a vyhrožoval dívce, že pokud nebude mlčet, zastřelí ji. Když ale strážníci přišli blíže,  opět vytáhl atrapu zbraně a namířil ji na jednoho ze strážníků. Požadoval, aby odložili zbraně, nebo je zastřelí.

Strážníkům se podařilo povalit muže na zem a odebrat mu domnělý samopal. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, dechová zkouška prokázala u muže 1,45 promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám