Hlavní obsah

Rychlostní silnici u Lidic zablokovala hromadná nehoda

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIDICE
Aktualizováno

Hromadná nehoda 14 aut blokovala celé pondělní dopoledne rychlostní silnici z Prahy na Slaný. Havárie se stala mezi 7. a 8. kilometrem u odbočky na Lidice a Buštěhrad. Na ledovce se na střechu nejdříve překlopilo jedno auto, pak do něj narazily další vozy. Policisté vyšetřovali vozů 11, v karambolu jich ale skončilo více.

Článek

„Nejdřív havarovala dvě auta, ale do nich pak narážela další a nabalovalo se to. Zatím šetříme nehodu 11 aut a víme o jednom zraněném,“ řekla Právu mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Oba pruhy rychlostní silnice R7 ve směru na Slaný byly zavřené a policie odkláněla dopravu přes Lidice. Směr na Prahu byl volný.

„Sanitka z místa odvezla zatím jediného zraněného. Je to muž ve středním věku, měl sériovou zlomeninu žeber. Lékaři tam kontrolovali ještě jednu ženu, ale zraněná nebyla, takže ji nechali na místě,“ doplnila mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Silnice v Česku namrzají

Slabá vrstva ledu se tvořila předšvím na silnicích nižších tříd po celých Čechách. Sníh o víkendu při teplotách nad nulou tál, při ranním mrazech vrstva namrzla. Kluzké jsou například silnice ve východních Čechách nebo na Plzeňsku.

Teploty byly ráno mezi minus pěti a minus deseti stupni. Postupně behěm dopoledne stoupají k nule.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám