Hlavní obsah

Rychlík projel na Děčínsku návěstidlo stůj, oba strojvedoucí stihli zastavit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Františkov nad Ploučnicí

Ve Františkově nad Ploučnicí na Děčínsku v neděli večer projel rychlík návěstidlo stůj. Ve stejnou chvíli jel naproti jiný vlak. Strojvedoucí situaci zaznamenal a zastavil. Cestující byli evakuováni, nikomu se nic nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal po 18:00. „Návěstidlo přejel o deset až patnáct metrů a zastavil," uvedl v pondělí mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Strojvedoucí protějšího vlaku situaci sledoval a zastavil už na vjezdu do stanice. Vlaky měly mezi sebou zhruba dvacet metrů.

Vlak v Praze projel návěstidlo a vjel do cesty jiné soupravě

Krimi

Událost se obešla bez zranění a beze škod. Cestující z rychlíku museli hasiči evakuovat a vypravena byla náhradní autobusová doprava.

V Jihlavě se srazily vlaky, nákladní souprava projela návěstidlo

Krimi

„Provoz ve stanici byl po vyšetření události na místě před 21:00 obnoven,” dodal Gavenda. Případ si převzala Drážní inspekce.

Reklama

Související články

Vlak v Praze projel návěstidlo se zákazem

Osobní vlak nezastavil ve středu ráno v Praze před návěstidlem, které zakazuje jízdu. Nedošlo k žádným zraněním, vlaková doprava však byla omezena na téměř dvě...

Výběr článků

Načítám