Hlavní obsah

Rumunský převaděč z D5 je za mřížemi, vazební jednání trvalo čtyři hodiny

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Ve vyšetřovací vazbě v plzeňské věznici na Borech skončil ve středu 23letý Rumun, kterého police v pondělí zadržela na dálnici D5 na Plzeňsku s dodávkou plnou běženců. Po víc než čtyřhodinovém neveřejném jednání ho tam poslal soudce Marek Poláček.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté předvádějí zatčeného Rumuna před soudce, který rozhodoval o vazbě.

Článek

„Ztotožnil jsem se s návrhem státní zástupkyně, která požadovala uvalení vazby z důvodů, že by obviněný mohl na svobodě v trestné činnosti pokračovat, ovlivňovat svědky nebo se skrývat,“ sdělil Právu soudce.

Podle něho mladík trestnou činnost popřel. „Uvedl nějakou svoji verzi, o které ale blíže mluvit nebudu s ohledem na probíhající vyšetřování,“ doplnil Poláček.

Policejní hlídka zastavila vozidlo značky Citroen s britskou poznávací značkou v pondělí dopoledne na dálnici D5 u Heřmanovy Hutě. Uvnitř objevila 31 migrantů z Iráku.

Řidiči následně sdělila obvinění z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Čin měl spáchat za úplatu jako člen organizované skupiny a uprchlíky vystavit nelidskému a ponižujícímu zacházení. Hrozí mu za to až pět let vězení. [celá zpráva]

Podle mluvčí cizinecké policie Kateřiny Rendlové všichni zajištění běženci budou předáni do Maďarska, kde dříve požádali o azyl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám