Hlavní obsah

Rumun chtěl v Kralupech přeplavat Vltavu, potápěči ho vylovili mrtvého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupy nad Vltavou
Aktualizováno

V Kralupech nad Vltavou v neděli utonul dvaadvacetiletý muž, který se ráno rozhodl přeplavat řeku. Po několika metrech zmizel pod hladinou. Po mladíkovi rumunské národnosti pátrali potápěči, mrtvé tělo vylovili hodinu po poledni. Uvedla to mluvčí mělnické policie Jana Žáčková.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Ilustrační foto

Článek

Svědek nahlásil po čtvrté hodině na linku 158, že viděl ve vodě asi šest metrů od mostního pilíře člověka, který se zřejmě topil. Někteří lidé na místě vypověděli, že mladík skočil do vody z mostu. To ale podle Žáčkové nebyla pravda.

"Šlo o prvotní informace, výpovědi svědků se hodně rozcházely. Muž skočil do řeky ze břehu a chtěl ji přeplavat," sdělila mluvčí. Hasiči nejdříve plavce hledali ze člunu a prohledávali břehy termokamerou. Zároveň povolali policejní a hasičské potápěče. Do pátrací akce byl nasazen i vrtulník.

"Po třinácté hodině bylo v řece nedaleko mostního pilíře, kde se mladík naposledy nacházel, nalezeno tělo. Přítomní svědci potvrdili, že jde o pohřešovaného mladíka," dodala Žáčková. Přesnou příčinu úmrtí podle ní určí nařízená soudní pitva.

Reklama

Výběr článků

Načítám