Hlavní obsah

Rozžhavený kov v Třinci vážně popálil tři lidi

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Tři lidé byli v pátek brzo ráno vážně zraněni při explozi žhavého tekutého kovu ve slévárnách v Třinci. Na místě zasahovalo několik posádek záchranářů, zranění dělníci byli převezeni do nemocnic.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Nejvážnější zranění utrpěl čtyřicetiletý muž, který má vážné popáleniny trupu a dolních končetin v celkové rozsahu téměř poloviny tělního povrchu.

„Záchranáři zajistili krytí popálených ploch, tepelný komfort, žilní vstup a podání potřebných léků. Poté byl pacient letecky transportován do popáleninového centra ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Původně uvedl, že neštěstí se stalo v třineckých železárnách, ovšem stalo se ve slévárnách, které sídlí na stejném místě.

Další dva muži středního věku byli popáleni středně těžce v oblasti horních končetin, respektive horních končetin a zad. „Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je záchranáři sanitními vozidly přepravili do třinecké nemocnice a předali tamní chirurgické ambulanci,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám