Hlavní obsah

Hasiči dostali požár 40 hektarů lesa na Písecku pod kontrolu. Pomohl hodinový déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Požár na 40 hektarech lesa u obce Jetětice na Písecku hasiči dostali v neděli ráno pod kontrolu. Uvedla to Česká televize. Hasičům pomohl asi hodinový déšť, požár budou dohašovat v řádu dnů. Pět členů sboru se při zásahu zranilo. Jedná se o nejrozsáhlejší požár v kraji za několik měsíců.

Hasiči bojují s požárem lesa u Jetětic na PíseckuVideo: PF, Novinky

 
Článek

Hořet začalo zatím z neznámých příčin v sobotu po půl třetí odpoledne a oheň se velmi rychle rozšířil do přilehlého lesa. „Požár je ve velmi těžce přístupném terénu a na místě jej proto monitorujeme dronem. Zatím se nám podařilo zabránit šíření ohně směrem k Orlíku,“ sdělil Právu v sobotu před devátou hodinou večer jeden ze zasahujících hasičů.

V neděli ráno dostali hasiči za přispění hodinového deště požár pod kontrolu. Plameny už se nešíří a v řádu dnů hasiči požár zcela zlikvidují. Příčina požáru ani výše škody zatím není známa.

Na 40 hektarech zasahovali hasiči ze sedmi stanic sboru Jihočeského kraje a 17 jednotek dobrovolných hasičů. Vyžádali si letecké hašení a výpomoc hasičů Středočeského kraje. Jedná se o nejrozsáhlejší požár v kraji za několik měsíců.

Hasiči budou bojovat s ohněm i v neděli. V místě nejsou žádné chaty ani tábory, a nikdo tak není ohrožen na životě. „Požár nemáme pod kontrolou, stále jsou zde ohniska, která hoří plamenným hořením,“ dodala mluvčí.

Požár u Jetětic na PíseckuVideo: PF, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám