Hlavní obsah

Rozřezané tělo z Vltavy patří mladé ženě. Chybí hlava, noha a ruka

Právo, Stáňa Seďová
Praha
Aktualizováno

Šéf vyšetřovacího týmu zveřejnil stopy a informace, které alespoň částečně poodhalují pozadí nálezu celkem šesti částí lidského těla. Ty byly objeveny minulý týden v Praze ve Vltavě a na jejích březích. Kriminalisté vědí, že šlo o ženu mezi 20 a 35 lety, byla vysoká přes 180 centimetrů a měla bílou pleť.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté u Barrandovského mostu v Praze ohledávali místo nálezu lidského trupu.

Článek

Známky sexuálního násilí lékař nezjistil, ale žádná stopa zatím nedovedla kriminalisty k totožnosti usmrcené ženy ani k pachateli hrůzného činu.

„Jakmile dostaneme výsledky antropologického zkoumání, budeme vědět přesnou výšku i věk. Nyní pokračujeme v pátrání od Libně směrem k Troji po obou březích. Od minulého týdne se zvedla hladina Vltavy o půl metru, takže řeka mohla ostatky zanést až někam dál. Dalším markantem kromě výšky je jizva, která by mohla pomoci k identifikaci. Oběť má jizvu po operaci slepého střeva na pravé straně podbřišku. Kdokoli by postrádal někoho tohoto popisu nebo měl informaci, která by nám mohla pomoci, prosíme, aby zavolal na linku 158,“ řekl šéf vyšetřovací skupiny Jan Andrle.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Vltavě byla nalezena část lidského tělaVideo: Jiří Forman, Novinky

Policisté od minulé středy do pátku nalezli v řece a na březích v okolí Smíchova a Barrandova celkem šest kusů odříznutých ostatků člověka. Chybí jim však hlava, levá noha a levá ruka. Protože ostatky ve vodě ležely podle odhadu týden až měsíc, jsou v takové fázi rozkladu, že kriminalisté nedokážou určit, o koho šlo.

K tomu, jak k vraždě mohlo dojít, toho kriminalisté na mimořádném brífinku říci mnoho nechtěli.

„Nechceme sdělovat všechny informace. Jde určitě o závažný trestný čin. Části těla byly odděleny ostrým nástrojem, pravděpodobně nožem, ale nic konkrétního skutečně nevíme. Základ je zjistit její totožnost. Samozřejmě hledáme indicie i v minulosti, kdy se podobný trestný čin v Praze odehrál před dvěma lety. Já sám jsem to vyšetřoval. Rovněž jsme nacházeli části těl zabalených v igelitových pytlích různě po Praze, ale dosud bohužel neznáme identitu oběti ani pachatele,“ připomněl obdobný případ Anderle.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám