Hlavní obsah

Rozprášená párty v pražském klubu byla jednou z mnoha

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakázaná noční párty v klubu v centru Prahy, kterou v noci z pátku na sobotu rozprášila svým zásahem včetně použití beranidla policie, nebyla na daném místě ojedinělou akcí. Podle Právem oslovených lidí žijících v domě, kde ve vnitrobloku dotčený klub sídlí, se podobné akce konaly pravidelně.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v centru Prahy ukončili nelegální pártyVideo: Novinky

 
Článek

Policie zatím nikoho neobvinila, plánuje však všechny účastníky akce i její pořadatele nahlásit na magistrát, který povede správní řízení a rozhodne o pokutách. „Dva lidi, nejspíš z ochranky, stáli venku u vstupní brány do pasáže a odváděli odtamtud postupně lidi dovnitř do klubu,“ řekl ve čtvrtek Právu jeden ze starousedlíků.

Doplnil, že bouřlivější bylo v jejich domě hlavně léto, kdy žádná opatření vlády neplatila. Není se čemu divit, nemovitost je kousek od Karlova mostu. „Lidi tady dělali v létě venku binec, tak na příkaz majitele všechno probíhalo uvnitř. Po tom vládním nařízení tu byl teď na podzim relativně klid, kdo sem přišel, šel rovnou dovnitř do klubu,“ uvedl obyvatel domu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté se snaží dostat do sklepa v Anenské ulici

Těžkooděnci v centru Prahy ukončili nelegální party, dveře vyrazili beranidlem

Krimi

Stejně hovořil i další z místních, sám prý viděl postupně desítky lidí vstupujících postupně do vnitrobloku a směřujících do klubu, vždy prý za účasti ochranky. „A dělo se to tu v pátek, v sobotu i v neděli,“ podotkl nejmenovaný obyvatel domu.

Majitelé: O ničem nevíme

Majitelé nemovitosti ale popřeli, že by se v místě konaly nějaké bujaré večírky, respektive o žádných podle svých slov neměli ani páru. A pokud někdo říká něco jiného, jde prý jen o pavlačové drby.

„My o takových párty nevíme, nikdo nám nic nehlásil, žádné problémy nebyly. Navíc v noci tady často nebýváme,“ poznamenal v kanceláři přímo v domě jeden z jeho spolumajitelů.

Byl to nelegální večírek, proč bychom měli mít roušky? ptala se účastnice party v Anenské

Krimi

Podobně mluvil i muž, který v průchozím vnitrobloku domu provozuje obchod s hudebními nosiči. „Podle mě to byla policejní provokace. Nic se tady nedělo, žádné problémy nebyly,“ podotkl na dotaz Práva tento provozovatel obchodu, ale zároveň přiznal, že v noci na místě nebývá a přes den je klub uzavřený.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté v centru Prahy ukončili nelegální párty.

Jenže páteční noční realita byla jiná. Policisté v podniku The Clock Tower Bar Crawl našli při razii krátce před páteční půlnocí celkem 119 mladých lidí užívajících si zakázanou akci, navíc bez roušek. Hned 102 z nich byli cizinci, vesměs studenti z výměnného programu Erasmus, zbylých 17 mělo české občanství.

Policisté jejich jednání sepsali, osm hlavních údajných organizátorů párty si odvezli na služebnu, ale nikoho neobvinili, jak včera Právu potvrdil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Upřesnil, že všechny účastníky akce i její pořadatele policisté nahlásí na magistrát, který s nimi povede správní řízení a rozhodne o pokutách. Ty mohou dosáhnout až dvaceti tisíc pro každého, pro provozovatele podniku až na tři miliony. „Zatím to oznámeno úřadu nebylo, máme na to lhůtu třiceti dnů,“ dodal ve čtvrtek policejní mluvčí.

Foto: Aktu.cz

Policisté v centru Prahy ukončili nelegální párty.

Ve čtvrtek odpoledne byl klub uzavřen, vstup do něj zadělán mříží a dřevěnou paletou. Zda se nyní po rozvolnění vládních opatření otevře, to majitelé domu nevědí, americký provozovatel podniku měl zase vypnutý telefon.

Zmíněný klub The Clock Tower Bar Crawl láká na svou návštěvu především cizince, kteří míří do Prahy hlavně si užít co nejvíc pití a alkoholu. Jak počátkem týdne upozornil deník Blesk, na stránkách klubu je dokonce uveden vzkaz „Česká republika je sice možná v karanténě, ale někteří z nás pořád vědí, jak zapařit“, navíc doplněn o kontakt, kam se mají zájemci o párty ozvat.

Beranidlo bylo oprávněné, míní policie o zátahu na nelegální party

Krimi

Na tu páteční je organizátoři svolávali přes sociální sítě s tím, že pokud někdo chtěl do klubu dorazit, musel u vstupní brány z Anenské ulice sdělit přítomné ochrance heslo.

Poničená letitá brána

Právě přes tuto bytelnou tříkřídlou dřevěnou bránu se do objektu dobývala v pátek v noci policie, přičemž použila k vyražení dveří beranidlo. Následky jsou vidět doteď, majitelé domu museli prostřední část připevnit kovovými plátky, aby vůbec držela.

„Přitom ta brána byla i v noci odemčená, je to průchozí pasáž z Anenské do Karlovy ulice. Stačilo jen zvednout závlačku a nemuseli na to brát beranidlo. Navíc je to památkově chráněný objekt,“ poznamenal ve čtvrtek jeden z vlastníků nemovitosti.

Mají teď prý s kolegy starosti, jak letitou dřevěnou bránu opravit. „Rozhodně to nebude levné a v téhle době sehnat truhláře a kováře taky není snadné,“ dodal jeden z majitelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám