Hlavní obsah

Těžkooděnci v centru Prahy ukončili nelegální party, dveře vyrazili beranidlem

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Až zákrok policejních těžkooděnců ukončil v noci na sobotu nelegální party v klubu v Anenské ulici v centru Prahy. Uvnitř se bavila asi stovka lidí, většinou cizinců.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v centru Prahy ukončili nelegální pártyVideo: Novinky

 
Článek

Policie vyjela prověřit informaci o tajné party ve sklepě v Anenské ulici v pátek kolem půlnoci. Na bouchání ani na policejní výzvy ale nikdo uvnitř nereagoval. Několik lidí ale vyšlo druhým východem, policisté je podle serveru aktu.cz na ulici zadrželi.

Na místo dorazila speciální pořádková jednotka, oba vchody ale byly zamčené. Policisté pomocí beranidla vyrazili nejméně dvoje dveře.

Policisté v centru Prahy ukončili nelegální pártyVideo: Aktu.cz

„Když se policisté dostali do sklepních prostor, tak zjistili, že se tam nachází 119 lidí, kteří se tam účastní jakési nelegální party,” uvedl pražský policejní mluvčí Jan Daněk. Podle něj se jednalo o 102 cizinců a 17 Čechů.

„Mezi nimi bylo osm osob, u kterých se domníváme, že se jednalo o organizátory akce a ti skončili na policejní služebně, aby situaci vysvětlili. Okolnostmi případu se zabýváme a je předpoklad, že věc bude řešena oznámením správnímu orgánu,” dodal mluvčí.

Rebelující hospoda v Praze opět otevřela. A opět musela zavřít

Domácí

Policisté na místo přivolali záchranáře. Ti z místa odvezli dvaadvacetiletou ženu kvůli intoxikaci alkoholem do Nemocnice Na Bulovce. Záchranka to uvedla na Twitteru.

Kromě běžných posádek na místo dorazil také záchranářský velkokapacitní speciál Atego, především z preventivních důvodů.

Policisté u všech lidí v klubu ověřili jejich totožnost, na pomoc si přivolali také své kolegy z cizinecké policie. Přesný počet účastníků, stejně jako informace o případném postihu pro ně, by měla policie zveřejnit v průběhu soboty.

Na místě policisté zasahovali až do časných ranních hodin. K incidentu se prý vyjádří během soboty.

Podobné akce, kde se schází větší počet lidí, vládní opatření zapovídají. Restaurace mohou pouze provozovat výdejní okénka do 23:00, kdy začíná zákaz vycházení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám