Hlavní obsah

Byl to nelegální večírek, proč bychom měli mít roušky? ptala se účastnice party v Anenské

Nelegální party v centru Prahy, kterou v noci na sobotu ukončila policie, se účastnili především mladí lidé, kterým ještě nebylo ani 18 let. Většina z nich byli cizinci, kteří jsou v ČR na výměnném pobytu.

Policisté v centru Prahy ukončili nelegální pártyVideo: Aktu.cz

 
Článek

Podle svědectví jedné z účastnic pro Blesk a CNN Prima News to nebyla první party. V posledních dnech se prý takové večírky konaly pravidelně. „Na večírky v Praze chodím už asi dva týdny,” řekla.

O jejich konání se vědělo asi měsíc dopředu, lidé se o nich dozvěděli ze sociálních sítí.

„Nikdo neměl roušku. Je to nelegální večírek, tak tam přece nebudeme nosit roušku. Já jsem covid už prodělala, takže se nebojím,“ řekla dívka.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v centru Prahy ukončili nelegální pártyVideo: Novinky

Podle ní tekl na večírku alkohol proudem.

Policie použila beranidlo

Akci v noci ukončila policie, ke vstupu do objektu použila beranidlo, protože na výzvy k otevření nikdo nereagoval. Policejní zásah trval až do rána, účastníky akce policisté na místě drželi asi dvě hodiny. Nikdo z nich nekladl odpor.

„Mezi nimi bylo osm osob, u kterých se domníváme, že se jednalo o organizátory akce a ti skončili na policejní služebně, aby situaci vysvětlili. Okolnostmi případu se zabýváme a je předpoklad, že věc bude řešena oznámením správnímu orgánu,” popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám