Hlavní obsah

Žena na Teplicku marně bránila psa před útokem rotvajlera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílina

Až roční vězení za ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí příbuznému majitele psa plemene rotvajler z Bíliny na Teplicku poté, kdy zvíře uteklo ze zahrady na ulici, kde zaútočilo na jiného psa a jeho majitelku, která se ho snažila bránit. Žena skončila vážně pokousaná v péči lékařů, napadený pes nepřežil.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O incidentu z poloviny března v úterý informovala mluvčí policie Ilona Gazdošová.

„Rodinný příslušník majitele rotvajlera nedostatečně zabezpečil oplocení zahrady u domu, kde pes žil, a ten utekl na ulici. Zde pak napadl nejprve jiného psa, kdy jeho majitelka ve snaze ho ochránit, vzala svého psa do náruče,“ popsala mluvčí.

Rotvajler ženu rovněž napadl a pokousal ji na rukou, což si vyžádalo dlouhodobé léčení. Napadený pes vážným zraněním podlehl. Jednalo se o křížence, jeho velikost policie neupřesnila.

„Muži, který nedostatečně zabezpečil pozemek, bylo sděleno podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Gazdošová s tím, že se nejedná o majitele, ale o zmíněného příbuzného.

Za uvedený paragraf hrozí až roční vězení. V souvislosti s případem policie připomněla povinnost mít svá zvířata řádně zabezpečená a brát v potaz vyhlášky obcí.

Mladá žena nezvládla v Českých Budějovicích venčení psa. Ten pokousal seniora

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám