Hlavní obsah

Roky měli ubližovat spolužačce. Dvě dívky a chlapce ze základní školy vyšetřují za vydírání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oproti svým vrstevníkům je drobného vzrůstu. Možná proto si 13letou dívku vyhlédla trojice spolužáků a roky jí ubližovala. Případ šikany v jedné ze základních škol na jižním Plzeňsku už zaměstnává kriminalisty.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Dívka tvrdí, že dvě spolužačky a jeden spolužák se k ní dlouhodobě chovali drsným způsobem a psychicky ji tím deptali.

Státní zástupkyně Taťána Ulčová, která dohlíží na policejní vyšetřování, Novinkám řekla, že kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu vydírání a nebezpečného vyhrožování.

Potvrdila také, že v této souvislosti jsou prověřovaní tři nezletilí, a to dvě dívky a jeden hoch.

Policie šetří drsný útok spolužáků na chlapce na Břeclavsku

Krimi

„Vůči poškozené se měli chovat nevhodně, kdy ji různým způsobem ponižovali a pod pohrůžkami násilí nutili k nechutnostem, z nichž některé měly i sexuální podtext,“ uvedla žalobkyně. Konkrétnější však nechtěla být s ohledem na věk všech aktérů případu.

Osahávání na intimních místech

Podle zjištění Novinek poškozená dívka vypověděla, že si na ní spolužáci zasedli od roku 2021. Musela jim prý například odevzdávat svačiny nebo jí ve střídě podráželi nohy či mlátili pravítkem.

Dále ji měli osahávat na intimních místech a nutit ji, aby přitom vydávala erotické zvuky.

„Nutili jí také k tomu, aby si před nimi klekla a odprošovala je,“ uvedl zdroj obeznámený s případem. To vše si dívka nechávala líbit ze strachu. Trojice ji totiž měla vyhrožovat fyzickými tresty nebo také tím, že zabijí jejího psa.

Vyšetřovatelé nyní nechají poškozenou zkoumat soudními znalci. Chtějí znát jednak její věrohodnost a také jak dalece se na ní jednání spolužáků podepsalo.

I kdyby nakonec došlo k závěru, že se jedná o trestný čin, pachatelům za to s ohledem na nízký věk žádný trest nehrozí. Před soudem ale skončit mohou.

Státní zástupkyně může navrhnout uložení výchovného opatření, kterým jsou dohled probačního úředníka či povinnost podrobit se terapeutickému programu. V krajním případě může u nezletilého provinilce soud uložit ochrannou výchovu ústavní formou.

Rodiče sdílejí citlivé fotky dětí, těm pak hrozí šikana

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám