Hlavní obsah

Rok a půl stará holčička zemřela po útoku schizofrenní sousedky

Právo, hon, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Pravděpodobnou pachatelkou nedělního vražedného útoku na rok a půl starou dívku a její babičku ve Frýdku-Místku je duševně nemocná žena, trpící nejspíš schizofrenií. Právu to potvrdili obyvatelé domu, kde k tragédii došlo. Holčička útok nepřežila.

Foto: Pavel Karban, Právo

Dům, ve kterém se událost stala.

Článek

Babička utrpěla blíže neupřesněné zranění. Podle sousedů dívku hlídala vždy, když její matka byla v práci. Policie zatím případ nechce vůbec komentovat a není jasné, zda ženu obviní anebo si vzhledem k její údajné duševní chorobě prohlásí za nepříčetnou, což by znamenalo, že by za útok nemusela být trestně odpovědná.

Podle obyvatel domu žena, která za útokem stojí, údajně bydlela sama, byť měla i nějakého opatrovníka. „Už několikrát v minulosti ji odvezli na psychiatrii, když dělala binec. Pak ji ale vždy propustili na svobodu. Byla bláznivá, pořád pouštěla muziku nahlas jako někde v lunaparku,“ řekl jeden ze sousedů s tím, že když se žena rozzuřila, byla nepříčetná.

Loni se v Moravskoslezském kraji stalo 17 vražd, ať již dokonaných nebo nedokonaných. V Moravskoslezském kraji přitom bylo v minulém roce obětí vražedných útoků šest dětí mladších jedenácti let, což je nejvíce za posledních dvacet let.

Policie v pondělí odpoledne potvrdila, že dítě útok nepřežilo. Jeho osmapadesátiletá babička utrpěla vážné zranění. Podezřelá 41letá žena se po činu v bytě zabarikádovala a zřejmě si chtěla ublížit.

„Okamžitě po oznámení na místo vyrazila také hlídka policistů příslušného obvodního oddělení, aby podezřelou ženu, která mohla být v té době ještě ozbrojena, zadržela. Zákrok byl veden profesionálně. Policisté překonali nejen dveře, které měla žena zastavět předměty, ale zřejmě také díky okamžitému zákroku žena pravděpodobně nestihla použít nůžky, které měla u sebe. Podezřelá 41letá žena byla následně umístěna do specializovaného zdravotnického zařízení,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková s tím, že policie si vyžádá znalecké posudky.

Případ je zatím šetřen jako podezření z pokusu o dvojnásobnou vraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám