Hlavní obsah

Rodiče mohou být klidní. Lákání dětí do aut na Olomoucku se nepotvrdilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policisté na Olomoucku se v minulých dnech intenzivně zabývali oznámeními dětí, že je někdo láká do bílého auta. Dospěli přitom k závěru, že k žádnému lákání dětí nedošlo a veřejnost nemusí mít obavy. Novinkám to sdělil v úterý policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do vozidel měli lákat řidiči školáky v Majetíně, Krčmani a Grygově. Lavinu oznámení spustila podle policejního mluvčího první zpráva, kdy měl v obci Majetín vystoupit muž z vozidla s přívěsným vozíkem a nabídnout nezletilé dívce svezení na sáňkách.

„Kriminalistům se podařilo vypátrat a vyslechnout řidiče a spolujezdce této bílé dodávky, kteří v obci zastavili a vykládali převážené věci,“ uvedl Hejtman.

Jednalo se podle něj o nedorozumění, ke kterému na místě mezi osádkou a dívkou došlo. „Všechna další oznámení pak vznikala v této souvislosti. Prověřili jsme je a nezjistili, že by se zakládala na pravdě. K žádnému protiprávnímu jednání nedošlo a veřejnost nemusí mít obavy,“ doplnil policejní mluvčí.

Policie na Olomoucku šetří oznámení dětí, že je někdo láká do auta

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám