Hlavní obsah

Říha stíhaný za vytunelování záložny zmizel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Zakladatel vytunelované První pražské družstevní záložny Martin Říha, který byl za podvody nepravomocně odsouzen k desetiletému žaláři, ve čtvrtek zmizel ve Zloníně u Prahy, informovala TV Nova. Soud ho přitom teprve před týdnem propustil z vazby, protože vypršela zákonná lhůta, po níž mohl být vězněn bez soudního verdiktu.

Foto: Jan Handl

Jak těžké je vše dělat levou rukou?

Článek

Podle policie byl buď unesen nebo uprchl. Říhovo zmizení nahlásili jeho rodiče, které včera navštívil a poobědval s nimi v místní restauraci. Potom odešel směrem k domu, ve kterém měl po propuštění z vazby bydlet. K domu ale zřejmě nedošel.

Chvíli po odchodu z restaurace zavolal mobilním telefonem matce. Stačil však prý pouze vykřiknout: "Mami!" a náhle se spojení přerušilo. Matka mu pak opakovaně zkoušela volat zpátky, ale nikdo telefon nezvedal.

Ve vazbě, ze které se dostal minulý pátek,  byl kvůli obavě, že by se mohl vyhýbat stíhání a pokračovat v trestné činnosti. Městský soud poslal loni za podvod kromě Říhy do vězení na osm let i bývalého generálního ředitele záložny Petra Bubeníčka. Podle verdiktu připravili 2930 členů záložny o 276 miliónů korun. Policie vyšetřuje také další Říhovy aktivity, za něž je stíhán pro podvod, zpronevěru a zneužívání informací v obchodním styku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám