Hlavní obsah

Řidička zastavila v levém pruhu D11 a druhá do ní narazila. Chybovaly obě, zjistila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policie ukončila vyšetřování nehody na dálnici D11, která se stala letos v červenci. Řidička tam náhle zastavila v levém pruhu, protože chtěla odbočit na výjezdu, a sestřelil ji za ní jedoucí vůz, který rovněž řídila žena. Podle policie pochybily obě řidičky a jejich prohřešky bude řešit správní orgán, řekla na dotaz Novinek mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto na D11 zastavilo v levém pruhuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie podle Vlčkové předala veškerou dokumentaci magistrátu v Hradci Králové v úterý. Ze závěrů vyšetřování vyplynulo, že řidička Renaultu Clio náhle zastavila v levém pruhu dálnice, kde je to zákonem zakázáno, protože chtěla odbočit na výjezdu u obce Chýšť. Následovala nehoda.

„Řidička Škody Octavia jedoucí v levém jízdním pruhu nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a jiným okolnostem, aby byla schopna zastavit auto na vzdálenost, na kterou má rozhled, a zezadu narazila do renaultu,“ popsala Vlčková.

Při nehodě došlo ke zranění dvou osob a dítěte. Rozsah zranění bude mít také vliv na případný trest obou žen. Pakliže správní orgán uzná zavinění nehody se zraněním, může uložit pokuty až do výše 50 tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky. V opačném případě jim hrozí pokuta až 2500 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám