Hlavní obsah

Řidička v Plzni srazila cyklistku. Nechala ji ležet na silnici a ujela, tvrdí obžaloba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Srazila cyklistku, nechala ji ležet na zemi a z místa ujela. To tvrdí státní zástupce o Jaroslavě Hessové (63), která v pondělí stanula před plzeňským okresním soudem jako obžalovaná z ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci.

Řidička stanula u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Nehoda se stala loni v srpnu. Řidička vozidla Mini Cooper cyklistku nejprve předjela a vzápětí na křižovatce zahnula vpravo. „Při odbočování narazila bokem do 47leté cyklistky, která spadla na vozovku. Obžalovaná po střetu zastavila, a i když viděla cyklistku ležet na zemi, s vozidlem se rozjela,“ uvedl žalobce.

Sražená žena skončila v nemocnici se zlomeným obratlem, zdravotní komplikace ji trápily několik měsíců.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jaroslava Hessová u soudu

Před soudem Hessová vinu odmítla. Tvrdí, že k žádnému kontaktu nedošlo.

„Jela jsem kolem ní hodně blízko, ale rozhodně jsem se s ní nestřetla. Když jsem ji objela, tak asi po 20 metrech jsem slyšela nějakou ránu. Viděla jsem, že leží na zemi a že jí pomáhá vstát nějaký pán. Vůbec mě nenapadlo, že bych ji srazila. Mohla zavrávorat a podklouznout při tom, jak jsem ji těsně objížděla. Kdybych si byla vědoma, že jsem to zavinila, tak bych tam samozřejmě zůstala,“ prohlásila obžalovaná žena.

Na místo se vrátila až poté, co ji kontaktovala policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám