Hlavní obsah

Řidička si z alkoholu těžkou hlavu nedělala, při druhé kontrole měla už čtyři promile

– Příbram

Příbramští policisté se v neděli zapotili. Hned dvakrát je zaměstnala 51letá žena, která poprvé při kontrole nadýchala téměř tři promile alkoholu. Chvíli nato už řídila znovu, tentokrát s promile navíc, a ještě se snažila policistům ujet.

Foto: Policie ČR

Žena nadýchala téměř čtyři promile.

Článek

Hlídka ženu zastavila nejprve v ulici Čs. armády v Příbrami. Když žena foukla do přístroje na měření alkoholu, displej ukázal 2,7 promile. Policisté jí zabavili řidičský průkaz a zakázali další jízdu. To se ale minulo účinkem.

„Za dvě hodiny se ji pokoušeli strážci zákona zastavit na silnici v obci Milín. Řidička vjela na krajnici, narazila do betonového obrubníku a dále do svodidel. V jízdě však pokračovala až k odbočce na Solenice, kde se podařilo její zběsilou jízdu ukončit,“ vylíčila mluvčí policie Monika Schindlová.

Žena se před další jízdou opět posilnila alkoholem, protože přístroj tentokrát ukázal téměř čtyři promile. Kvůli silné podnapilosti byla řidička převezena do nemocnice. Za ohrožení pod vlivem návykové látky jí hrozí až tři roky odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám