Hlavní obsah

Řidička na přechodu v Jablonci najela do mladého páru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Zraněním odnesl 20letý mladík střet s osobním autem na přechodu pro chodce v Jablonci nad Nisou, přes který přecházel s přítelkyní, poté kdy jim jiné vozidlo zastavilo. Řidička z opačného směru ale pár podle policie nejspíš přehlédla. Horším následkům nevyhnutelného střetu zabránila dívka, když chlapce strhla k sobě.

Foto: Policie ČR

Místo nehody na přechodu v Jablonci nad Nisou

Článek

Nehoda se v úterý kolem 16:30 hodin stala v jablonecké ulici 5. května, kudy dvacetiletý pár mířil k nedaleké železniční stanici.

„Před přechodem pro chodce se oba rozhlédli, a když řidič vozidla přijíždějící zleva od Tanvaldu zastavil a zprava od Železného Brodu v dohledu žádné auto nebylo, vstoupili do silnice,“ informovala ve středu o nehodě mluvčí policie Ivana Baláková.

Krátce předtím, než se dostali na druhou stranu, se ale situace zprava náhle změnila, když se odtud vyřítilo osobní auto a vrazilo do mladíka.

Řidička zastavila před přechodem. Dva chodce smetl protijedoucí šofér

Krimi

Podle mluvčí 50letá řidička chodce nejspíš přehlédla a horšímu následku střetu zabránila dívka tím, že mladíka v okamžiku nehody prudce strhla na svou stranu.

„Přesto k jeho střetu s peugeotem došlo, tento náraz ho ještě odmrštil na silnici. Přivolaná zdravotnická záchranná služba ho následně převezla na vyšetření do nemocnice s bolestmi horních i dolních končetin. Zprávu o jeho zdravotním stavu zatím k dispozici nemáme,“ zmínila Baláková.

Řidička se podrobila dechové zkoušce na alkohol, která měla negativní výsledek. Okolnosti nehody policie dál vyšetřuje a podle mluvčí bude další vývoj záležet rovněž na zdravotním stavu zraněného mladíka.

Jeden řidič chodce na přechodu na Táborsku pustil, druhý ho přejel

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám