Hlavní obsah

Řidiči stálo ve Vrchlabí všechno v cestě. Nabral auto, značku i dům, lidé uskakovali

Novinky, kub
Vrchlabí

Hned několik karambolů řidiče peugeotu za sebou zaznamenala kamera městské policie v centru Vrchlabí. Při zběsilé jízdě stačil za zhruba půl minuty vrazit do jiného auta, značky a domu. Lidé před ním museli utíkat. Policie řidiče dopadla, ve hře je podezření z obecného ohrožení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zběsilá jízda řidiče ve VrchlabíVideo: MP Vrchlabí

 
Článek

Incident se stal v neděli krátce před 16. hodinou v ulici Krkonošská u náměstí T. G. Masaryka, záznam bezpečnostní kamery zveřejnili vrchlabští strážníci na Facebooku.

Na videu je vidět náraz peugeotu do zaparkovaného auta, dopravní značky a domu, který míjel, když z místa rychle ujížděl. Kamera rovněž zaznamenala kolemjdoucí, jak před autem uskakují.

„Policisté prověřují možnost, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu obecné ohrožení, ať už z nedbalosti, či úmyslně,“ sdělil v úterý mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Rakušan utekl z domácího vězení, policie ho honila na Znojemsku

Krimi

„Po zběsilé jízdě bez oznámení odjel pryč. Vrchlabští policisté však zanedlouho vypátrali vozidlo i řidiče a ten se k řízení přiznal,“ upřesnil Vincenc s tím, že řidič odmítl dechovou zkoušku na alkohol i lékařské vyšetření s odběrem krve.

Celková škoda je zatím vyčíslena na zhruba 100 000 korun. Policie případ prověřuje, na obvinění zatím nedošlo. Řidiči přinejmenším hrozí pokuta a zákaz řízení za neoznámení nehody a odmítnutí testu na alkohol. Ve hře je ale podle mluvčího také podezření z obecného ohrožení.

Vězně prchajícího autem na Chebsku výstřel nezastavil, policie ho „sundala” nárazem

Krimi

Policie kvůli vyšetření nehody a zejména zjištění, kolik lidí a do jaké míry je řidič případně ohrozil, potřebuje vyslechnout co nejvíce svědků z místa události. Mají se ozvat na služebnu obvodního oddělení policie ve Vrchlabí na čísle 974539761.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám