Hlavní obsah

Řidiči se hádali, kdo bude couvat. Muž ženě rozbil zrcátko a vzal mobil

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pojem gentleman je zřejmě úplně cizí osmatřicetiletému muži, který kvůli jinému názoru na řešení dopravní situace napadl o deset let mladší řidičku a navíc jí sebral mobilní telefon, na který žena jeho řádění fotografovala. Událost vyšetřuje policie, která případ dokonce kvalifikovala jako pokus o loupež.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž byl přitom už v minulosti za napadení jiného řidiče z podobně banálních důvodů odsouzen.

Jeho nejnovější incident se stal sice už před měsícem, policie ale muže obvinila až nyní. Konfliktem vyvrcholila situace na úzké silnici. „Oba řidiči trvali na tom, aby z inkriminovaného místa couval ten druhý. Po slovní rozepři měl muž přistoupit k vozu řidičky a poškodit zpětné zrcátko,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Řidič se pak snažil z místa ujet po chodníku. Když viděl, že ho žena fotografuje, rozčilil se a vrátil se zpátky. „Následně měl ženu uchopit, pravděpodobně s cílem mobilní telefon poškozené vytrhnout. Nicméně zřejmě po reakcích svědků incidentu měl muž jednání zanechat, mobil vhodit zpět do vozu poškozené a místo opustit,“ dodala mluvčí.

Řidička byla lehce zraněna a musela být ošetřena lékařem. Následně byl 38letý muž zadržen a policejní komisařka zahájila jeho trestní stíhání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám