Hlavní obsah

Na D1 spadl za jízdy gauč z vozíku. Narazil do něj kamion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní situaci řešili v úterý večer policisté na dálnici D1. Na tísňovou linku nejprve obdrželi informaci, že na 88. km dálnice leží v pravém jízdním pruhu gauč. Než stačili na místo dojet, ozval se jim jak majitel otomanu, tak nešťastník, který do něj narazil. Informovala o tom mluvčí policie na Vysočině Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Gauč na dálnici D1

Článek

Incident se odehrál kolem 19. hodiny. Nejbližší policejní hlídka vyrazila na uvedené místo bezprostředně po oznámení, nehodě se jí ale předejít nepodařilo.

„Kolem sedmé hodiny oznámil řidič tahače Volvo s návěsem, že mu gauč spadl přímo do jízdní dráhy a on na už to nedokázal adekvátně zareagovat,“ popsala mluvčí.

Mezitím už žhavil linku 158 viník celé situace 58letý řidič vozu Ford. Sedačku vezl na přípojném vozíku, a když zjistil, že ji postrádá, zastavil na odstavném parkovišti a informoval policii.

Na D1 začne platit velký zákaz předjíždění kamionů

Ekonomika

„Gauč z přívěsného vozíku spadl, protože nebyl řádně upevněný. Řidič se tak svým jednáním dopustil přestupku v dopravě, protože ohrozil bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,“ shrnula mluvčí Čírtková s tím, že nikdo z lidí neutrpěl zranění a škoda na tahači nebyla takového rázu, aby zabránila v jeho další cestě, takže věc uzavřeli policisté pokutou.

Jak dalece byl otoman po nárazu kamionu použitelný, o tom se policejní zpráva nezmiňuje; říká jen, že ho za asistence policejní hlídky naložili pracovníci správy a údržby dálnice a pak si ho převzal majitel.

Policisté v souvislosti s případem varovali před lehkomyslností při přepravě nákladu - od kol až třeba po stavební materiál.

„Nedostatečně nebo špatně upevněný a uložený náklad na vozidle může na kterékoliv komunikaci způsobit velké problémy. Na dálnici je tato situace obzvláště vážná vzhledem k silné intenzitě provozu,“ uvedla Čírtková.

Policisté řešili nehodu na D1. Kolem se šinul „orloj“ řidičů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám