Hlavní obsah

Řidiče na dálnicích ohrožoval stůl nebo velký kus železa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký kus železa ztracený z kamionu blokoval v úterý nad ránem pruh dálnice D4 u Mirotic mezi Pískem a Čimelicemi. O den dříve řidiči zase objížděli stůl na D3 mezi Českými Budějovicemi a Táborem. Nejen nehody, ale právě ztracené náklady komplikují v těchto dnech dopravu na hlavních tazích na jihu Čech.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Stoleček prostři se je uklizený,“ hlásili v pondělí odpoledne policisté z dálnice D3. Jen díky pozornosti řidičů nedošlo k nehodě. „Řidiči si často nevšimnou ani toho, že náklad ztratili, a prostě jedou dál. Na hlavních tazích přitom způsobili poměrně velké komplikace,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Stůl stál po půl druhé odpoledne v pravém pruhu dálnice před Táborem. „Nezodpovědný řidič si jej nyní může vyzvednout na Správě a údržbě silnic Jihočeského kraje,“ podotkl s nadsázkou Matzner.

Ještě více práce pak měla správa a údržba silnic i policisté v úterý po půl osmé ráno u Mirotic na D4. „Pravděpodobně z kamionu tam ulétl velký kus železa v místě, kde se spojují dva pruhy do jednoho v rámci úpravy dálnice,“ vysvětlil Matzner.

Po deváté hodině už bylo místo průjezdné. „Řidiči si musí uvědomit, že jsou zodpovědní za zabezpečení všech věcí, které převážejí. Často si však ani nevšimnou, že náklad ztratili, a jedou dál,“ krčil rameny policejní mluvčí.

Minulý týden policisté na dálnici D1 zase řešili gauč, který spadl z jedoucího auta a narazil do něj kamion. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Na D1 spadl za jízdy gauč z vozíku. Narazil do něj kamion

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám