Hlavní obsah

Řidiče mávajícího na D1 ze střechy BMW podezírají z přestupků. O kus dál dostal ještě pokutu

Hořice

Ze dvou přestupků podezírá policie řidiče vozidla značky BMW, který ve středu ráno odstavil auto v levém pruhu dálnice D1 na Pelhřimovsku. Muži došlo palivo, vylezl na střechu auta a mával na ostatní řidiče. Policisté v pátek uvedli, že za řidičem ve středu vyjížděli ještě jednou, a to když zastavil o kus dál kvůli proraženým pneumatikám.

Řidič na dálnici D1 vlezl na střechu autaVideo: ŘSD

 
Článek

Podrobnosti k případu, o kterém Novinky informovaly již ve středu, sdělila v pátek mluvčí policie Dana Čírtková.

Policii se nejdřív ozvalo několik řidičů, které znepokojila údajně agresivní jízda BMW se slovenskou registrační značkou. Řidič nakonec zastavil na 75. kilometru v levém jízdním pruhu, který je určen především pro předjíždění, vylezl na střechu vozidla a mával na ostatní šoféry. Okolí auta navíc neměl řádně označené.

Řidič zastavil na D1 v levém pruhu, vylezl na střechu BMW a mával na auta

Krimi

Přivolané hlídce dopravní policie tvrdil, že mu došly pohonné hmoty, což se podle mluvčí potvrdilo. Policisté auto odtáhli k pravé krajnici a poté, co si řidič obstaral kanystr a do auta pohonné hmoty doplnil, pokračoval dál směrem na Brno.

Trable s šoférem tím ale neskončily. Podle Čírtkové znovu zastavil o několik desítek minut později a zhruba 10 kilometrů dál. Tentokrát byl sice u pravé krajnice, vozidlo ale opět neměl řádně označené, za což dostal pokutu 500 korun.

„Měl proražené pneumatiky, o vozidlo se postarala odtahová služba,“ upřesnila mluvčí.

Šofér se zákazem řízení ujížděl policii v Ostravě v kradeném BMW

Krimi

Předchozí incident, kdy 31letý řidič vylezl na střechu auta, poslali policisté do správního řízení kvůli dvěma přestupkům – narušení veřejného pořádku a bezpečnosti silničního provozu.

„Dechová zkouška byla v obou případech negativní. Test na drogy policisté neprováděli, protože řidič nevykazoval známky intoxikace omamnými látkami,“ sdělila Čírtková.

Foto: ŘSD

Řidič vylezl na dálnici D1 na střechu auta odstaveného v levém jízdním pruhu.

Policie případ dále prověřuje a stále shání kamerové záznamy zejména od kolemjedoucích řidičů z palubních kamer. Případní svědci se mohou hlásit na lince 158. Zatím jediný zveřejněný videozáznam je od Ředitelství silnic a dálnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám