Hlavní obsah

Řidič zastavil na D1 v levém pruhu, vylezl na střechu BMW a mával na auta

Hořice
Aktualizováno

Neobvyklý incident prověřují policisté na Vysočině, kde měl ve středu ráno šofér vozidla značky BMW zastavit v levém jízdním pruhu, vylézt na střechu a mávat na ostatní řidiče. Na podezřelého muže a nebezpečnou situaci v pruhu, který je určený především pro předjíždění, upozornilo policisty hned několik řidičů. Policie shání kamerové záznamy.

Řidič na dálnici D1 vlezl na střechu autaVideo: ŘSD

 
Článek

Incident se stal po sedmé hodině na 75. kilometru dálnice D1 v úrovni obce Hořice na Pelhřimovsku.

Šoféři volali na tísňovou linku, že viděli nejdřív agresivní jízdu vozidla BMW se slovenskou registrační značkou, které nakonec zastavilo v levém jízdním pruhu, načež řidič vylezl na střechu vozidla.

Srbští rowdies rabovali benzinku na D1 v Praze, brali bagety i plyšáky

Krimi

„Poklonkoval se a mával na ostatní řidiče, ať jedou dál,” popsala Novinkám oznámení šoférů mluvčí policie Dana Čírtková.

Foto: ŘSD

Řidič vylezl na dálnici D1 na střechu auta odstaveného v levém jízdním pruhu

Když přijela na místo hlídka, našla podle mluvčí auto již odstavené u pravé krajnice tak, jak to pravidla silničního provozu dovolují. Řidič tvrdil, že mu došly pohonné hmoty.

Řidič BMW uháněl v chumelenici po D1 rychlostí přes 180 km/h

Krimi

Policie případ dál prověřuje, shání zejména kamerové záznamy, které by mohli mít oznamovatelé incidentu a řidiči projíždějící kolem.

Jestli se řidič přiznal k nebezpečnému manévru, policie neupřesnila. Další podrobnosti policisté zatím nesdělili, prověřování je na začátku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám