Hlavní obsah

Řidič BMW uháněl v chumelenici po D1 rychlostí přes 180 km/h

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Husté sněhové přeháňky a místy namrzlá dálnice nezabránily pětatřicetiletému řidiči, aby se ve svém BMW řítil po dálnici D1 více než stoosmdesátikilometrovou rychlostí. Ostatní vozy předjížděl zprava. Ve středu o tom informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

V okamžiku, kdy řidiče na 168. kilometru dálnice D1 spatřil policejní superb, uháněl po dálnici rychlostí 182 kilometrů v hodině a pomaleji jedoucí vozidla v levém pruhu předjížděl zprava.

„Vzhledem k tomu, že na Vysočině panovaly v pondělí velmi nepříznivé klimatické podmínky a husté sněhové přeháňky se nevyhnuly ani dálnici D1, která byla sjízdná se zvýšenou opatrností, tak se ze strany řidiče jednalo o velký hazard se zdravím a životy všech účastníků silničního provozu,“ uvedla policejní mluvčí.

Policisté řidiče zastavili a provedli u něj dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Hazardérovi nyní hrozí zákaz řízení až na jeden rok a pokuta ve výši od pěti do 10 tisíc korun. Současně přijde o pět bodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám