Hlavní obsah

Řidič záchranky měl při výjezdu 2,55 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Zlínská policie zadržela v neděli po poledni třiatřicetiletého řidiče záchranné služby, který měl v krvi 2,55 promile alkoholu. Sanitka vyjížděla k těžkému zranění ve Vizovicích na Zlínsku. Řidič požití alkoholu policistům přiznal.

Foto: Ondřej Bareš

Nahoře poražení finalisté Michal Adam + Jan Stoklasa a bronzoví Josef Málek + Jan Žáček. Dole zlatí mistři Josef Rezek + Tomáš Dvořák.

Článek

Během jízdy do Vizovic volal ze sanitky lékař, že se řidiči udělalo nevolno, ať ke zraněnému vyšle záchranná služba další vůz. Posádka na místo zranění přesto dorazila. Tam z řidiče cítili policisté alkohol a provedli dechovou zkoušku.

Případ policie nadále vyšetřuje, postoupila ho do správního řízení, řekla dnes novinářům policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Ředitel záchranné služby Zlínského kraje Jiří Pudil ve vyjádření pro média uvedl, že řidič jej požádal o rozvázání pracovního poměru dohodou k dnešnímu dni, čemuž vyhověl. K případu se ředitel záchranky nemůže podle svých slov více vyjadřovat do chvíle, než od policie získá oficiální zprávu, kde by pozitivní dechovou zkoušku na alkohol v krvi řidiče potvrdila také krevní zkouška.

Reklama

Výběr článků

Načítám