Hlavní obsah

Řidič z tuning party měl v krvi 1,35 promile

Právo, ČTK, Jaroslav Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Osmadvacetiletý řidič, který vjel v sobotu do lidí při automobilové tuning party na letišti v Plané na Tachovsku, měl podle dechové zkoušky v krvi 1,35 promile alkoholu. Podle aktuálních informací záchanárů zranil sedm lidí. Nejvážnější zranění utrpěl jeden ze stánkařů. "Jeho stav je po operaci stabilizovaný," řekl v neděli Právu administrátor plzeňské fakultní nemocnice Miloš Novák.

Článek

Řidič je obviněn z obecného ohrožení. Hrozí mu až tři roky vězení. ČTK to v neděli řekla policejní mluvčí Jolana Číhová.

Zraněné odvezli sanitky a vrtulníky do nemocnic v Plzni a v Mariánských lázních. Čtyři lidé byli převezeni do Fakultní nemocnice v Plzni. Stánkař podle Nováka utrpěl otevřenou zlomeninu. Ostatní utrpěli pouze lehká zranění.

Neštěstí se stalo v sobotu večer. Na letišti v Plané, kde se pořádala tuning party, vjel se svým vozem do lidí mezi stánky s občerstvením osmadvacetiletý muž. Sám utrpěl drobná poranění.

Akce na které se sešlo přibližně 2000 příznivců tuningu byla po nehodě ukončena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám