Hlavní obsah

Řidič v honičce se strážníky pokračoval i mezi lidmi na pivních slavnostech

– Klatovy
Novinky, luh

Sedmatřicetiletý muž v sobotu v Klatovech vjel do uzavřeného prostoru plného lidí, kteří se účastnili právě probíhajícího pivního festivalu. Informovala o tom ve středu policejní mluvčí Dana Ladmanová. Řidič, který měl navíc zákaz řízení, podle ní ujížděl před hlídkou strážníků.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujíždějící před strážníky vjel i na místo, kde byly pivní slavnostiVideo: Policie ČR

 
Článek

Honička se odehrála v sobotu kolem druhé hodiny odpolední. Řidič Škody Fabia se při průjezdu klatovskými ulicemi několikrát ocitl v protisměru a vjel také na místo, kde byl v danou chvíli zákaz vjezdu. „V uvedenou dobu zde probíhaly pivní slavnosti,“ uvedla mluvčí.

Na záběrech z policejního vozu je znát, že muž v daném místě zpomalil a účastníci slavností tak měli dost času uskočit mu z cesty, nezastavil však. Projel pod železničním viaduktem, kam je také zákaz vjezdu, a ujel.

Policisté zjistili, že v autě seděl 37letý muž z Nýrska. Za volantem byl i přes to, že dostal v srpnu roku 2015 zákaz řízení na 2,5 roku.

„Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muži bylo předáno sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ doplnila Ladmanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám