Hlavní obsah

Kabely a zařízení za stovky tisíc, policie obvinila trojici z rozsáhlých krádeží v Ostravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští kriminalisté obvinili tři muže z krádeže přívodních kabelů a dalších součástek elektroinstalace za několik set tisíc korun. Muži podle policie opakovaně kradli v areálu jedné z ostravských firem, kde je nakonec zadrželi pracovníci ostrahy a předali je policii. Obviněným hrozí až pětileté vězení.

Krádež kabelů v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Eva Michalíková. První krádež materiálu firma nahlásila v lednu, kdy jí tehdy neznámí pachatelé vnikli na pozemek a z venkovních pásových dopravníků a elektrických rozvaděčů ukradli přívodní kabely, součástky elektroinstalace a také řídicí jednotky z rozvaděčů.

Za rok nenápadná kapsářka z Ostravy nakradla 300 tisíc

Krimi

„Kriminalisté se začali případem zabývat a vyhodnocovali zajištěné stopy a kamerové záznamy, kterými poškozená společnost disponovala. Jak se ukázalo, pachatelé se na místo vraceli opakovaně. V jednom případě byli vyrušeni ostrahou, proto utekli s prázdnou. Netrvalo však dlouho a do areálu se opět pro svůj lup vrátili. Do týdne od prvního oznámení byli přímo při činu zadrženi pracovníky ostrahy, kteří je předali do rukou policistů," uvedla Michalíková.

„Jak se ukázalo, krádeže mají mít na svědomí dva muži ve věku 26 a 42 let. Ke svému jednání se doznali. U výslechu uvedli, že při páchání trestné činnosti měli používat rozbrušovačku, díky které kabely získali,” zmínila mluvčí.

Stačila minuta a peněženka muže spícího na lavičce skončila v trenkách zloděje

Krimi

Policisté obvinili také 59letého muže ze spolupachatelství, podle kriminalistů pomáhal s odvozem kabelů.

Po krádeži muži kabely opalovali a následně prodávali ve sběrnách. V případě prokázání viny obviněným hrozí až pětileté vězení.

Foto: Policie ČR

Krádež kabelů v Ostravě

„V současné době kriminalisté stále daný případ vyšetřují, čekají na odborná vyjádření k výši způsobené škody," uvedla mluvčí.

Dodala, že už nyní je ale zřejmé, že škoda dosáhne několika set tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám