Hlavní obsah

Řidič ujížděl policii v protisměru na dálnici u Chebu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odrava

Řidiče toyoty museli nahánět policisté na dálnici D6 na Chebsku, když jel v protisměru. Přivolali je ostatní šoféři přes tísňovou linku, muž pak hlídce ujížděl. Když se ho podařilo nakonec zadržet, nadýchal alkohol. Jízdu v protisměru zachytila bezpečnostní kamera.

Řidič jel na D6 v protisměruVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal minulý týden v úterý krátce před půlnocí. „Řidič auta značky Toyota zřejmě nerespektoval dopravní značení a najel na dálnici do protisměru ve směru na Cheb. Jeho počínání okamžitě oznámilo na tísňovou linku 158 několik řidičů, kteří taktéž jeli po dálnici a s řidičem se potkali,“ sdělil v úterý mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Policejní hlídka se řidiče pokusila zastavit u obce Odrava, na výzvy ale nereagoval a pokračoval v protisměru. Další hlídce se vyhnul u sjezdu na Mariánské Lázně, pak znovu najel na dálnici a tentokrát už ve správném směru pokračoval na Sokolov.

„Několik kilometrů se policisté snažili řidiče zastavit, ale na výzvy s nápisem STOP ani tentokrát nereagoval. U obce Březová byl policisty donucen zastavit a následně byl jeho automobil zablokován služebními vozidly,“ popsal zásah mluvčí s tím, že 59letý muž nadýchal 1,9 promile alkoholu.

Na dálnicích stojí na sedmdesát značek upozorňujících na jízdu v protisměru

AutoMoto

Kriminalisté šoféra obvinili z ohrožení pod vlivem návykové látky a mají podezření, že se dopustil i dalších trestných činů, takže žádají řidiče, které obviněný na silnici ohrozil, aby se ozvali na linku 158 nebo přišli na nejbližší policejní služebnu.

„Dále kriminalisté žádají řidiče, kteří disponují záznamem palubní kamery ze svého vozidla, na němž je zaznamenáno nebezpečné vozidlo v protisměru, aby tento záznam předali policistům,“ dodal Kopřiva.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám