Hlavní obsah

Řidič táhl autem policistu za uniformu, potom z místa ujel

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbor

Incident, který jen s velkým štěstím neskončil vážným zraněním dopravního policisty, prověřuje novojičínská kriminálka. Řidič se při dopravní kontrole nejprve pohádal s policistou, pak ho chytil za uniformu a rozjel se s ním. Policie ho po dvou dnech vypátrala.

Článek

Policista zastavil řidiče, který se dopustil přestupku, v pondělí krátce po dvacáté hodině. Vyzval ho k prokázání totožnosti, řidič mu ale odpověděl, že mu doklady neukáže, protože nejde o pravého policistu.

„Ačkoli byl policista řádně ustrojen ve služební uniformě s povinnými doplňky a prokázal se mu také služebním číslem na odznaku, řidič trval na svém a z místa se snažil odjet,“ řekl mluvčí policie Petr Gřes.

Když policista otevřel levé přední dveře vozidla, řidič ho uchopil pod krkem za košili a řemen brašny a rozjel se.

„Po zhruba pěti metrech se podařilo policistovi vytrhnout ze sevření. Řidič pak pokračoval v jízdě a z místa činu rychle odjel směrem na Frýdek-Místek,“ dodal mluvčí.

Řidič byl po dvou dnech vypátrán na základě poznávací značky. „Ke svému jednání uvedl, že v danou chvíli jednal zkratovitě, za což se policistovi velice omlouvá. Své jednání zdůvodnil problémy v podnikání a vypjatou situací v osobním životě,“ doplnil mluvčí policie.

Policisté jednání řidiče prověřují s podezřením ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. Za to může být potrestán odnětím svobody až na čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám