Hlavní obsah

Řidič srazil na dálnici D1 stopaře a ujel. Po několika hodinách přišel na policii

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Tragicky skončila cesta stopem pro třicetiletého muže z Hodonínska. Na dálnici D1 ho u motorestu Rohlenka na 207. kilometru ve čtvrtek po dvaadvacáté hodině srazil řidič a ujel. Mladý muž na místě zemřel. Po řidiči pátrali policisté, ten se ale odpoledne sám policistům přihlásil.

Foto: Policie ČR

Zrcátko, které zůstalo na místě nehody.

Článek

„Z vyšetřování nehody vyplynulo, že vozidlo, které chodce srazilo, mohlo být značky Subaru. Na místě kriminalisté našli zbytky poničeného levého zrcátka pocházející z vozidla stejné značky. Auto by mělo mít kromě zrcátka poškozenou i přední část, případně čelní sklo,“ prohlásil dopoledne policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policie v pátek odpoledne informovala, že se řidič sám přihlásil na služebně. Konkrétní ale zatím být nechce.

Proč se chodec pohyboval po dálnici, zatím policisté zjišťují, podle dosavadních závěrů ale mají za to, že šlo o stopaře, který cestoval z Prahy.

Foto: Policie ČR

Zrcátko, které zůstalo na místě nehody.

„Kriminalisté se domnívají, že jej v daném místě některý z řidičů vysadil, aby mohl pokračovat v zamýšlené cestě domů na Hodonínsko. Mohl se v průběhu večera objevit na některé z dálničních benzínek. Mladý muž střední postavy, neholený, měl na sobě v době střetu s vozidlem šedou mikinu a modré rifle. Jinak byl oblečen do červené bundy a měl mít při sobě batoh značky Slazenger,“ dodal Malášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám