Hlavní obsah

Řidič skútru rozdrtil krkonošskému strážci nohu

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Dobrovolného strážce Krkonošského národního parku Jiřího Baštu v noci na neděli zmrzačil řidič sněžného skútru. Bašta chtěl učinit přítrž řádění skútrů v přísně chráněné oblasti, přičemž jeden z řidičů na něho zřejmě úmyslně najel.

Foto: Metoděj Novák

Ve Frýdlantu nad Ostravicí otevírají nové moderní kulturní a společenské centrum.

Článek

"Incident se stal v lokalitě Třídomí mezi Labskou a rozcestím Na rovince. Ačkoliv strážce stál na okraji cesty, byl posledním z černých jezdců sražen a bezvládně ležící zanechán svému osudu," sdělil dnes mluvčí parku Radek Drahný.

Život vážně zraněnému muži zachránila jeho přítelkyně, která zavolala záchranku a horskou službu.

"Viděla jsem, že do něho úmyslně najeli, i když mám pocit, že policie k tomu přistupuje jinak. Jezdci si ale museli být vědomi, co způsobili, jelikož se po několika metrech zastavili, ohlédli se a po krátké debatě jeli dál," řekla očitá svědkyně incidentu a přítelkyně zraněného Renata Jarošová.

Policisté asi po půlhodině zadrželi 20letého mladíka, kterého objevili podle utrženého zrcátka nalezeného na místě nehody. Podle policie, která se případem dál zabývá, neměl k řízení sněžného skútru příslušné doklady.

Problém černých skútristů

Strážce skončil s nohou zlomenou na několika místech a rozdrceným kolenem ve vrchlabské nemocnici, kde se podrobil komplikované operaci. Podle lékařů však bude mít trvalé následky.

Podle šéfa terénní služby Správy KRNAP Jaromíra Gebase jde navíc o člověka, který má vzhledem ke svému postavení dobrovolného strážce, pokud je ve službě, statut veřejného činitele. Muž však byl zraněn v době svého volna.

"Jde o politováníhodnou událost, která se stala zaměstnanci národního parku. Černí skútraři jsou zde obecný problém, ale doposud se nikomu nic vážného nestalo," konstatoval mluvčí parku Drahný.

Reklama

Výběr článků

Načítám