Hlavní obsah

Řidič s 1,5 promile srazil ve Strakonicích ženu. Na místě zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilý řidič (54) srazil v pondělí ráno ve Strakonicích na přechodu pro chodce 36letou ženu, která svým zraněním na místě podlehla. O tragické nehodě informovala policejní mluvčí Jarmila Nováková.

Foto: Policie ČR

Místo tragické nehody

Článek

K nehodě došlo kolem 6.15 na strakonickém sídlišti Mír. „Řidič vozidla Opel Corsa jedoucí od centra obce Strakonice směrem na obec Katovice srazil chodkyni, která měla přecházet ulici Katovická po přechodu pro chodce,“ uvedla Nováková.

Žena zůstala po střetu ležet na silnici v bezvědomí. Mluvčí záchranky Petra Kafková sdělila, že kvůli zraněním došlo k selhání základních životních funkcí.

„Projíždějící řidička se snažila zraněnou ženu resuscitovat. Na její snahu navázali záchranáři a přes intenzivně poskytovanou odbornou péči se nepodařilo ženu zachránit. Podlehla na místě těžkým mnohačetným zraněním,“ citovala ČTK Kafkovou.

Snad to nechcete řešit? divila se opilá řidička v Praze strážníkům, do nichž málem nabourala

Krimi

Policisté řidiči na místě naměřili 1,5 promile alkoholu v krvi. Nehodu dále vyšetřují.

Policejní mluvčí vyzvala případné svědky, aby se ozvali na linku 158 a pomohli tak s vyšetřováním nehody.

Mluvčí také apelovala na chodce i řidiče, aby byli v těchto měsících více opatrní, zejména z důvodu zhoršené viditelnosti ráno a večer. „Důležitou podmínkou v tomto období je ‚vidět a být viděn‘,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám