Hlavní obsah

Snad to nechcete řešit? divila se opilá řidička v Praze strážníkům, do nichž málem nabourala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Působila zmateně, auto zastavila zčásti na přechodu i na chodníku a s mumláním typickým pro alkoholové opojení se snažila hlídku strážníků přimět k tomu, aby ji nechali odjet. Na řidičku v takovéto „kondici“ narazila hlídka městské policie na pražských Petřinách. Ze šoférky byl cítit alkohol, který následně potvrdila dechová zkouška hodnotou přes dvě promile. Strážníci případ předali kolegům ze státní policie.

Opilá řidička na pražských PetřináchVideo: MP Praha

 
Článek

Podivné manévry řidičky osobního auta byly v pondělí po 16. hodině k vidění na křižovatce ulic Na Petřinách a Na Větrníku. Žena na sebe podle strážníků upozornila, když při snaze otočit své auto do jiného směru málem nabourala jejich služební vozidlo.

„Dotyčná působila dezorientovaně, což potvrdilo její následné zastavení zčásti na přechodu pro chodce a zčásti na chodníku. Ve chvíli, kdy se k řidičce začal přibližovat strážník, snažila se místo opustit. Nebyla však schopná zařadit rychlost, proto nasadila strategii ‚nic se neděje‘,“ informoval ve čtvrtek o případu mluvčí strážníků Zdeněk Modálek.

Devětačtyřicetiletá žena se podle mluvčího snažila strážníky přesvědčit, aby ji nechali odjet. Její snahu zaznamenala kamera městské policie, která záznam zveřejnila.

„Nechcete na mě být nějaká hodná?“ zkusila to řidička se zamotaným jazykem na strážnici. „Budu. Když už komunikujete, tak budu,“ odpověděla žena v uniformě.

Foto: MP Praha

Opilá řidička na pražských Petřinách

Vzhledem k tomu, že hlídka nenechala ženu odjet, ta přepínala do nevrlejšího tónu. „Snad to tady nechcete řešit, jo? Tak snad buďte normální,“ naléhala.

Protože byl z řidičky podle Modálka cítit alkohol, došlo na dechovou zkoušku, jejímž výsledkem byl údaj přes dvě promile. „Celá záležitost byla předána do rukou státní policie,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám