Hlavní obsah

Řidič převážející miliony v pancéřovém voze boural na Plzeňsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všeruby

Jednatřicetiletý šofér, který v pondělí ráno vezl miliony v pancéřovém voze z Plzně do Karlových Varů, havaroval. Nedaleko Všerub na severním Plzeňsku naboural do dodávky a skončil v příkopu. Peníze musela firma na místě překládat.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Řidič pancéřového vozu, který převážel miliony, boural poblíž Všerub na Plzeňsku.

Článek

Nehoda se stala krátce po osmé hodině na silnici první třídy, konkrétně u odbočky na vesnici Radimovice, která spadá pod Všeruby. „Jednatřicetiletý šofér vozidla Iveco, který směřoval od Plzně, se zřejmě plně nevěnoval řízení. Pozdě zareagoval na automobil Mercedes Benz, který jel před ním a odbočoval vlevo,“ popsala policejní mluvčí Eva Červenková.

Jednačtyřicetiletého muže za volantem dodávky Mercedes Benz museli hasiči vyprostit, upřesnil jejich mluvčí Petr Poncar. Mária Svobodová za krajskou záchranku doplnila, že pacient utrpěl lehká zranění a sanitka ho odvezla na akutní příjem plzeňské fakultní nemocnice.

Mladší řidič ošetření v nemocnici nepotřeboval. Podle zjištění Novinek převážel v pancéřovém voze miliony korun, zřejmě do bankomatů. „Mohu potvrdit, že vozidlo bylo v dané době ve službě, a to na cestě z Plzně do Karlových Varů k zákazníkovi,“ sdělil marketingový manažer společnosti Brink’s Petr Kučera.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Řidič pancéřového vozu, který převážel miliony, boural poblíž Všerub na Plzeňsku.

Podle něj jde spíš o ojedinělou událost, kdy pancéřový vůz havaruje. „Nestává se nám to příliš často. Ale i na takové situace jsme připraveni. Uvnitř je trezor, takže peníze se ven rozhodně nedostaly. Hotovost jsme na místě překládali, ale náš klient nebyl ohrožený,“ zdůraznil Kučera.

Náklaďáku na dálnici u Olomouce upadlo kolo a poškodilo další auta

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám