Hlavní obsah

Řidič předjížděl kolonu vozidel, zemřel po nárazu do kamiónu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Pod koly nákladního auta zahynul ve středu večer mladý řidič osobního automobilu při tragické dopravní nehodě u Tlumačova na Zlínsku. Zřejmě neodhadl kolonu předjížděných vozidel a narazil do kamiónu.

Foto: Policie ČR

Při střetu s kamiónem neměl řidič osobního auta šanci přežít.

Článek

„Nehoda se stala ve středu o půl osmé večer v místě zvané Skály před začátkem Tlumačova. Osobní auto Fiat Brava s třicetiletým řidičem jelo ve směru od Otrokovic, když řidič začal předjíždět kolonu několika vozů. Těžko říct, jestli doufal, že to stihne nebo se dostatečně nepřesvědčil, že k tomu má vhodné podmínky,“ popsala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Macalíková.

V opačném pruhu jel nákladní vůz. Řídil ho stejně starý muž. „Ten vypověděl, že už se mohl na auto v protisměru jen dívat a brzdit, střetu zabránit nešlo. Osobní auto narazilo do kamiónu čelně. Malý a lehký osobák byl zcela zdemolovaný. Zůstal pod koly kamiónu, který ho posunul o několik metrů zpět. Řidiče, který zemřel okamžitě, nešlo jednoduše vyprostit, musela pomoci až speciální technika hasičů,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Při střetu s kamiónem neměl řidič osobního auta šanci přežít.

V tomto roce jde o čtvrté smrtelné zranění v okrese Zlín. Zemřeli už dva řidiči a dva chodci. Z aktuálních statistik vyplývá, že ve Zlínském kraji letos při dopravních nehodách zemřelo už 23 lidí. Je to o čtyři zmařené lidské životy méně než za stejné období loňského roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám