Hlavní obsah

Řidič po nehodě ujížděl po D1 v protisměru

Právo, pko
Brno

Neobyčejný zásah mají za sebou brněnští policisté, kteří doslova vystopovali řidiče, který po dopravní nehodě ujel a projížděl dálnicí D1 v protisměru. Muži, který usedl za volant, přestože měl zákaz řízení, a navíc na něj byl vydán příkaz k zatčení, nyní hrozí ještě obvinění z obecného ohrožení.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujížděl po D1 v protisměruVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se začal psát v úterý nad ránem, kdy policisté spěchali k nehodě na Bystrcké ulici, po níž mělo nabourané auto ujet.

„Hlídka podle informace o směru ujíždění a nalezených zbytků pneumatiky a vrypů na vozovce doslova vystopovala, že po projetí Pisáreckého tunelu najel na dálnici D1 a v pásu na Brno jel v protisměru na Prahu. Současně u policistů zastavil řidič, který potvrdil, že se minul s autem v protisměru,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Na silvestra v alpské chatě covid nehrozí, lákal podvodník a vybral 1,5 milionu

Krimi

Zatímco operační důstojník organizoval uzavření dálnice, hlídka pronásledovala auto, které jelo asi padesátikilometrovou rychlostí u středových svodidel. Protože na majáky řidič nijak nereagoval, nakonec jej policisté zablokovali svým vozem.

Senior jel na Liberecku kilometry v protisměru. Na upozornění ostatních šoférů nereagoval

Krimi

„Muž za volantem se choval zmateně, nereagoval na pokyny a neorientoval se v čase a prostoru. Skončil v péči zdravotníků. Čím a zda byl ovlivněn, ukáže až rozbor krve. Policisté žádají svědky, kteří s nimi dosud nejsou v kontaktu a potkali se s autem v protisměru na cca 185.-190. kilometru ve správném směru na Brno, aby se přihlásili na lince 158. Uvítáme také záznamy z palubních kamer,“ dodal Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám