Hlavní obsah

Řidič po havárii v Praze utíkal před policisty. V autě nechal dvě malé děti

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Osmatřicetiletý řidič osobního vozu BMW naboural v neděli večer v pražské Korunovační ulici do betonového ostrůvku. Po nehodě odmítl dechovou zkoušku a před policisty se pokusil utéci – v nabouraném autě přitom seděly dvě malé děti.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič BMW naboural do betonového ostrůvku, v autě vezl dětiVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala okolo 22. hodiny v Korunovační ulici v Praze 7. Řidič osobního vozu BMW jel ve směru do centra, když ve vysoké rychlosti naboural čelně do betonového ostrůvku. Auto ho nárazem posunulo zhruba o 15 metrů. Ostrůvek přitom podle silničářů váží více než dvě tuny.

Zdemolované auto zůstalo stát v protisměru. Uvnitř seděly dvě malé děti. Muž, kterého svědci označili jako řidiče auta, se dal před přivolanými policisty na útěk. „Snažil se jim schovat mezi auty, nechtěl, aby ho chytili. V autě ale nechal dvě děti, ke kterým se vůbec nehlásil,“ popsal Novinkám útěk řidiče jeden ze svědků.

Policistům se muže podařilo dopadnout. Test na alkohol ale odmítl. Navíc začal tvrdit, že auto neřídil. Policisté pak při kontrole zjistili, že má muž blokovaný řidičský průkaz, a za volantem auta tak neměl co dělat.

Jedno z dětí utrpělo při nehodě zranění, druhé bylo s největší pravděpodobností v šoku. Obě děti ale záchranáři pro jistotu převezli do motolské nemocnice.

Kriminalistický technik zajistil v nabouraném autě potřebné stopy. Nehodu policie nadále vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám