Hlavní obsah

Řidič parkující na chodníku řval na strážníky, malá dcera plakala. Má na krku sociálku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nebývale agresivním jednáním se brněnští strážníci setkali při řešení běžného dopravního přestupku. Řidiče na západě Brna chtěli minulý týden upozornit, že nesmí parkovat na chodníku, ale ten jim okamžitě začal sprostě nadávat. K uklidnění otce nepomohla ani jeho plačící dcera ve voze. O případu MP Brno informovala ve čtvrtek.

MP Brno – scéna kvůli parkováníVideo: MP Brno

 
Článek

Řidič upozornění mužů zákona na špatné parkování okázale ignoroval a rozhodl se odjet. „Strážníci se za ním rozjeli s rozsvícenými majáky, vystoupili a postavili se vedle škodovky řidiče. Jeden z nich muže přes otevřené okénko jeho auta jasně instruoval, aby zastavil a záležitost s nimi projednal. Podezřelý se však rozčiloval a viditelně ztrácel zábrany. Zuřivě křičel na celou ulici a vůbec přitom nedbal na to, že ho dcera ze zadního sedadla úpěnlivě žádala, aby přestal. Její zoufalé naříkání odbyl poznámkou, aby byla zticha,“ popsal situaci mluvčí MP Brno Jakub Ghanem.

Hlídka řidiče ještě několikrát důrazně nabádala, aby se mírnil alespoň kvůli svému malému dítěti, na připomínky však nijak nedbal. Dívku chtěli strážníci uklidnit, ale hned vzápětí se toho po zaslechnutí mužova hlasitého řevu ujala jedna z kolemjdoucích. „Pán na hlídku křičel naprosto nepublikovatelné urážky a porušení předpisů zatvrzele hájil tím, že je držitelem průkazu ZTP a nepochopí to prý jen tupec,“ uvedl dál k incidentu mluvčí.

Strážníci poté muži na jeho vlastním vytištěném dokumentu ZTP vysvětlovali, že ani tak nemá oprávnění stát na chodníku. „Projednat s ním případ na místě nebylo možné, a tak strážníci předali podezření z dopravního přestupku i ze znevážení úřední osoby do správního řízení. Vzhledem k tomu, že byl zcela lhostejný k rozpoložení dítěte, požádala městská policie také o prověření situace v rodině sociální pracovníky,“ doplnil Ghanem.

Šestiletá dívka v Jihlavě bodla otce do zad, když mlátil její matku. Agresor vyvázl se 4,5 roku vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám