Hlavní obsah

Řidič objel kolonu a narazil přímo do vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Ani výstražná signalizace, závory a kolona stojících aut neodradily ve čtvrtek ráno řidiče osobního auta od pokusu projet železniční přejezd mezi Jenčí a Unhoští na Kladensku v moment, kdy se k němu blížil osobní vlak. Následnou srážku řidič a jeho spolujezdec zaplatili vážnými zraněními.

Foto: Kamil Navrátil

Díky projektu bude zbudováno výukové a poradenské centrum.

Článek

"Řidič automobilu objel kolonu stojících aut a vjel přímo do boku projíždějícího osobního vlaku. Při nárazu do soupravy bylo auto odmrštěno," uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Na záchranu života jednoho z pasažérů auta musel vzlétnout vrtulník. "Zhruba 35letého muže transportoval s těžkým traumatem hlavy v bezvědomí, s nitrolebním krvácením a na umělé plicní ventilaci na traumatologii v motolské nemocnici," potvrdil mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř. Podle Šťáhlavského nebyl ve vlaku nikdo zraněn.

Řidiči nerespektují signalizaci, stěžují si dráhy

Podle generálního ředitele Českých drah Petra Kousala je nerespektování výstražné signalizace na přejezdech nejčastější příčinou srážek aut s vlaky. České dráhy se proto hodlají obrátit na krajské hejtmany a policejního prezidenta Jiřího Koláře, aby přispěli k řešení bezpečnosti na přejezdech a prevenci podobných nehod.

Reklama

Výběr článků

Načítám