Hlavní obsah

Řidič nezvládl manévr, skončil i s autem v rybníku

– Nový Jičín
Právo, plk

Zhruba 30 metrů od břehu v téměř třímetrové hloubce rybníka Bezruč v Jistebníku na Novojičínsku skončil v pondělí osobní automobil Hyundai Trajet. Na dně se ocitl poté, co řidič nezvládl manévr, a když se vyhýbal jinému autu, vyjel ze silnice.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

U potopeného auta zasahovaly tři jednotky hasičů.

Článek

Na hráz dvou velkých rybníků Bezruč a Křivý, po které vede cyklisty značně využívaná silnice mezi Jistebníkem a Košatkou, vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.

„Profesionální hasiči z Bílovce, kteří dorazili jako první, stačili označit potápějící se automobil bójkou. Pak postavili na člunech kolem bójky velkou nornou stěnu, aby zabránili případnému úniku provozních kapalin,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Řidič sjel autem do rybníka Bezruč.

K vytažení vozu použili hasiči vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon, při upevnění lan na auto jim pomohl policejní potápěč.

„Bizon nejprve vytáhl utopené auto našikmo, ale ve směru kol, aby bylo posunování po bahnitém dně jednodušší. Když bylo u nerovného břehu, přejel o několik metrů dál, kde byl břeh sjízdnější, a vytáhl vůz na břeh zezadu,“ vysvětlil Kůdela s tím, že hladina rybníka zůstala bez olejových či naftových skvrn.

Výběr článků

Načítám