Hlavní obsah

Řidič na Znojemsku nedal přednost autu na hlavní, které řídila opilá žena. Na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osudného přehlédnutí se ve čtvrtek odpoledne dopustil řidič starší fabie. Když na Znojemsku v obci Dobšice vjížděl na hlavní silnici I/53, zřejmě přehlédl bílé osobní BMW, jedoucí právě na tahu z Dobšic do dolní části Znojma. Za svou chybu zaplatil životem.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Znojemsku

Článek

Nehoda se stala krátce po patnácté hodině. „Řidič fabie při vyjíždění z vedlejší komunikace zřejmě přehlédl bílé BMW na hlavní silnici, vjel mu do jízdní dráhy a došlo ke střetu. Při něm na místě zemřel, další tři osoby z nabouraných vozidel byly se zraněním převezeny do nemocnice,“ popsal nehodu policejní mluvčí David Chaloupka.

Okolnosti vzniku nehody jsou předmětem dalšího šetření, dosavadní výsledky ale ukazují, že viníkem byl mrtvý řidič.

Při šetření nehody ale policisté zjistili, že řidička vozu BMW řídila, přestože řídit neměla. Po nehodě nadýchala téměř půl promile alkoholu, a tak se dostala do velkých problémů. Po dobu šetření nehody byla silnice uzavřená.

Žena, která řídila pod vlivem alkoholu, bude policií dále prověřována a případně řešena v přestupkovém řízení. Může dostat pokutu až 20 tisíc korun, zákaz řízení a trestné body. Pakliže by policisté uznali nějakou formu spoluzavinění nehody, může mít problémy také s pojišťovnou, která by pak mohla odmítnout pojistné plnění.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Znojemsku

Na Znojemsku praskl starý dům. Zeď se málem zřítila

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám