Hlavní obsah

Při záchraně fenky z bahna šel strážník v Hluboké do trenek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboká nad Vltavou

Zmatenou fenku kokršpaněla Keysi zachraňovali v minulých dnech strážníci v Hluboké nad Vltavou. Jeden z nich, zástupce vrchního velitele Patrik Brožek, nakonec musel do trenýrek a vydal se za ní do bahna vypuštěného Podhradského rybníka. Záchrana dopadla úspěšně a celé od bahna skončilo vyděšené zvíře u něj v náručí.

Odchyt psa ve vypuštěném rybníkuVideo: Městská policie Hluboká nad Vltavou, Policie ČR

 
Článek

„Dostali jsme oznámení, že na hlavní silnici mezi Hlubokou a Českými Budějovicemi pobíhají dva psi. Když jsme dorazili na místo, snažili jsme se hlavně o to, aby je nesrazil žádný automobil, což se nám podařilo. Byli však zřejmě dezorientovaní a neposlouchali majitelky. Utíkali mimo vozovku,“ popsal v úterý záchranu Brožek.

Jednoho psa se podařilo zachránit hned po incidentu na hlavním tahu, Keysi však byla vyděšená a utíkala směrem k Podhradskému rybníku, kam ji následovala majitelka i strážníci.

„Nakonec jsme ji našli celou zapadlou v bahně několik metrů od břehu, což bylo štěstí, protože jinak by se odtud sama nedostala,“ konstatoval strážník.

Pes na Semilsku uvázl pod silnicí, vysvobodili ho bagrem

Krimi

Brožek neváhal, a jelikož neměl vysoké holínky, svlékl uniformu a v trenýrkách se vydal do bahna.

„Bořilo se to opravdu hodně, ale v dané situaci jsem jinak reagovat ani nemohl. Důležité bylo psa co nejrychleji vytáhnout,“ podotkl městský strážník.

Foto: Městská policie Hluboká nad Vltavou, Policie ČR

Záchranná akce v Hluboké nad Vltavou

Nakonec se dočkal díků majitelky a Keysi byla v jeho náručí spokojená. Od bahna se muž i pes umyli hadicí v blízké myčce na auta.

„U městské policie pracuji už deset let a odchytů zažíváme několik ročně, ať už jde o kočky, nebo psy. Tenhle byl ale hodně specifický,“ dodal strážník.

Reklama

Výběr článků

Načítám