Hlavní obsah

Řidič na Blanensku vybržďoval autobus, policie hledá svědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič na Blanensku i s dvěma dětmi v autě podle prvotního zjištění policie vybržďoval linkový autobus, ve kterém jelo minimálně 15 lidí. Podle policie by mohlo jít buď o nebezpečné vyhrožování, či o obecné ohrožení a policie hledá svědky události.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidič podle policie autobus vybržďoval ve čtvrtek 24. ledna v době od 7:11 do 7:20 hodin na silnici mezi obcemi Lažany a Milonice. O události informovala v pátek mluvčí policie Lenka Koryťáková.

„Podle prozatímního zjištění měl řidič osobního vozidla Audi Q5 černé barvy jet z obce Lažany směrem na Černou Horu. Na konci Lažan předjel přes plnou čáru v témže směru jedoucí autobus linky 301 s cestujícími. Po předjetí se těsně před něj zařadil a začal prudce brzdit," uvedla mluvčí.

Nebezpečná jízda s vybržďováním autobusu se cestou podle mluvčí ještě několikrát opakovala. V Milonicích byl řidič autobusu podle policie dokonce donucen zastavit a následně se údajně dostali oba řidiči do slovní potyčky. Totožnost řidiče osobního vozu policisté znají.

Policie žádá svědky této události z řad cestujících, kteří autobusem jeli, nebo řidiče projíždějících vozidel, aby se přihlásili na telefonních číslech 974631353 a 974631357. Lidé mohou využít také bezplatnou linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám