Hlavní obsah

Motorkář uháněl z pražských Hrdlořez před policií, hlídku vybržďoval a boural na benzínce

Novinky, jap, kub
Praha

Pražští policisté pronásledovali v noci na středu motorkáře, který odmítl zastavit kvůli kontrole. Řidič se spolujezdkyní za sebou při ujíždění policejní auto také nebezpečně vybržďoval. Divokou jízdu zastavila až nehoda, při které motorkář stroj položil na benzínové stanici.

Motorkář ujížděl před policií v Praze, boural na benzínové staniciVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Hlídka si všimla motocyklu se dvěma lidmi kolem půlnoci na křižovatce ulic Pod Táborem a Českobrodská v pražských Hrdlořezech.

„Policisté chtěli řidiče podrobit kontrole, ten ale nedbal výzev k zastavení a začal před policisty ujíždět,“ sdělil Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Motorkář projel při honičce několik křižovatek na červenou a snažil se policiejní vůz vybržďovat. „Několikrát prudce zabrdil a na následně se zase rychle rozjel,“ popsal mluvčí.

Má zákaz řízení

V Českobrodské ulici sjel na čerpací stanici, kde havaroval. „Muž má vyslovený platný zákaz řízení a odmítl se podrobit testu na drogy i alkohol,“ uvedl Daněk.

Zdravotníci ošetřili motorkáři lehká zranění a v doprovodu policie ho převezli do nemocnice, spolujezdkyně zůstala bez zranění na místě.

Policisté nyní zjišťují, jestli motorka nebyla kradená, na stroji jsou totiž rakouské poznávací značky.

Reklama

Výběr článků

Načítám