Hlavní obsah

Řidič měl pozitivní test na drogy, policistům vnucoval 16 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáct tisíc nabídl před pár dny policistům čtyřicetiletý šofér v Českém Těšíně. Chtěl po nich, aby tzv. smázli jeho pozitivní test na návykové látky.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Muže zastavila hlídka v rámci běžné silniční kontroly a vyzvala ho k otestování na alkohol a drogy. Řidič oba testy podstoupil.

„Test na přítomnost alkoholu byl negativní, ovšem druhý test vyšel pozitivně. Policisté proto řidiče následně vyzvali k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. To už však odmítl a začal je přemlouvat, aby vše vyřešili domluvou,“ popsala policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Žádost o domluvu podpořil muž i finanční nabídkou. „Pokusil se bankovky vložit jednomu z policistů do ruky. Policisté jej opakovaně upozornili, že se dopouští trestného činu. Protože na to muž nedbal a stále se pokoušel je uplatit, zadrželi ho,“ doplnila.

Muž pokus o uplacení policistů 16 tisíci korunami popírá, na základě shromážděných důkazů ho kriminalisté z Karviné obvinili ze zločinu podplácení. V případě odsouzení hrozí řidiči až na šest let za mřížemi.

Právník chtěl od policisty kupovat informace, za podplácení dostal 40 tisíc pokutu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám