Hlavní obsah

Řidič, který odvezl zraněného chlapce do lesa, za nehodu nemohl

– BLANSKO

Řidič, který loni v listopadu v Kunštátu na Blanensku srazil patnáctiletého Karla Pravce a zraněného ho odvezl do lesa, kde ho nechal, není podle znaleckých posudků viníkem nehody. Ve středu o tom informovala policie. Řidiči však i nadále hrozí výjimečný trest až 25 let vězení.

Článek

Patnáctiletý Pravec údajně krátce před nehodou vypil s přáteli několik piv. Pětatřicetiletý řidič Škody Octavia chlapce srazil při jízdě Kunštátem. Ten měl po nárazu propadnout sklem pátých dveří do zadní části auta, aniž by si toho řidič nebo jeho přítelkyně všimli. [celá zpráva]

"Komisař vyšetřování ukončil a spis předá státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby podezřelého řidiče pro trestné činy pokus vraždy a neposkytnutí pomoci. V případě obviněného řidiče podal vrchní komisař návrh na zastavení stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví s tím, že dopravní nehodu nezavinil," uvedla policejní mluvčí Jana Šípková.

V lese nechal chlapce svému osudu

Od počátku vyšetřování se předpokládalo, že řidič byl také viníkem nehody. To znalecké posudky vyvrátily. Nové zjištění bude mít vliv na trestní sazbu. Za způsobení nehody muži hrozil menší postih než za to, že zraněného mladíka odvezl do lesa, kde ho nechal bez pomoci vlastnímu osudu.

Řidič jel se svojí přítelkyní v noci 17. listopadu přes Kunštát, kde srazil mladíka. Ten po čelním nárazu přeletěl vzduchem vůz a dopadl do kufru. Přitom zlomil anténu a rozbil zadní sklo. Řidič ani spolujezdkyně prý nic neslyšeli a pokračovali až do Lysic, kde chlapce v kufru našli.

Spolupráce s výrobcem vozu

Řidič pak chlapce odvezl do lesa. Ten se se zlomenýma nohama a pohmožděninami doplazil po několika hodinách k silnici, kde ho ráno našel řidič jedoucí kolem. V nemocnici se hoch podrobil operaci, jeho stav se zlepšuje. [celá zpráva]

Šetření případu bylo velmi náročné, policisté potřebovali řadu odborných posudků a expertíz. Spolupracovali, kromě jiného, také s odborníky automobilového výrobce Škoda auto. Získané posudky potvrdily to, že při dopravní nehodě mohlo dojít k pádu chlapce do zadní části vozidla tak, jak uváděl podezřelý řidič," doplnila Šípková.

Reklama

Související témata:

Související články

Soudce vzal nebezpečného řidiče do vazby

Z policejní cely přímo do brněnské věznice odvezla v sobotu před polednem policejní eskorta 35letého Petra Neissara z Lysic na Blanensku, kterého vzal soudce...

Výběr článků

Načítám